Kraftigt jordskalv i Chile

Minst tolv personer omkom när norra Chile tidigt i går morse skakades av en kraftig jordbävning. Chiles president Ricardo Lagos, som befann sig på statsbesök i Sverige när jordbävningen inträffade, ställde in sin fortsatta Europaresa och återvände istället omedelbart till Chile.

Under strecket
Publicerad
Annons

Jordbävningen, som uppmätte 7,9 på richterskalan, inträffade klockan 18.44 på måndag kväll (00.44 svensk tid). Den hade sitt epicentrum fyra mil utanför samhället Chiapa nära gränsen till Bolivia, cirka 150 mil norr om huvudstaden Santiago de Chile.
Minst tolv personer omkom i jordbävningen. Skalvet ledde till flera jordskred som orsakade skador på vägar i området kring städerna Iquique och Arica i landets nordligaste del. Fem av de omkomna, tre vuxna och två barn, dog när ett fallande stenblock krossade den bil de färdades i strax norr om hamnstaden Iquique. Det var ännu i går kväll oklart hur många som skadats i jordbävningen.

– Det utbröt panik och människor lämnade sina hus, berättar Harry Spenser Dawson, Sverige konsul i Iquique, en stad med 140 000 invånare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons