X
Annons
X

Kraftig ökning av fattigdomen i USA

Antalet amerikanska hushåll i extrem fattigdom har mer än dubblats under de senaste femton åren. SvD har träffat familjen Lynch som tvingas använda vårdnadsbidraget till elräkningarna, hämta kläderna från kyrkan och där döttrarna drömmer om att någon gång få se en annan delstat än Ohio.

En örnliknande stenstaty vakar över den vildvuxna trädgården längst ner på Mulberry Street. Tätt intill ligger skräp och prylar i enorma högar som ett tecken på att man sedan länge har gett upp försöken att få ordning på utsidan.

Väl inne i huset med de fördragna gardinerna – dit ljudet från den intilliggande motorvägen aldrig slutar tränga sig på – sitter 47-åriga Lucille Lynch och konstaterar att det här inte är hennes önskebostad, men att hon heller inte har några alternativ. Att flytta är för dyrt.

Huset har familjen ärvt från Lucilles föräldrar. -Utan det skulle vi troligtvis vara hemlösa, säger Lucille Lynch.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 1 av 6

Sedan Lucille Lynch tvingades sluta arbeta pga dåliga lungor, måste familjen använda vårdnadsbidraget för sonen Elijah för att betala räkningarna.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 2 av 6

Barnen är trots allt optimistiska inför framtiden, men de senaste året har tagit hårt på Lucille Lynch och hon har svårt att vara lika hoppfull. -Visst trodde jag att saker skulle förändras när Obama kom till makten, men på tre år har inget hänt, säger hon. (fr. v. Daisha, Lucille, Timeeka, Sarafina)

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 3 av 6

Barnen är trots allt optimistiska inför framtiden, men de senaste året har tagit hårt på Lucille Lynch och hon har svårt att vara lika hoppfull. -Visst trodde jag att saker skulle förändras när Obama kom till makten, men på tre år har inget hänt, säger hon. (fr v. Sarafina, Timeeka, Daisha, Lucille)

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 4 av 6

Datorerna får familjen låna gratis så att Daisha (bilden) och Sarafina kan studera hemifrån. -Det var för mycket bråk och våld i skolan, säger mamma Lucille Lynch.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 5 av 6

Huset har familjen ärvt från Lucilles föräldrar. -Utan det skulle vi troligtvis vara hemlösa, säger Lucille Lynch.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X