X
Annons
X

Minst 58 döda i jordbävningen i Mexiko

En jordbävning med magnituden 8,1 har inträffat utanför Mexikos sydvästra kust, enligt det amerikanska geologiska institutet USGS. Skalvet är det kraftigaste inom landets gränser sedan 1985. Minst 58 personer rapporteras ha omkommit, rapporterar Reuters, med hänvisning till en myndighetskälla. Men tsunamivågorna har ändå blivit lägre än befarat.

Jordbävningen inträffade 23:49 lokal tid och kändes så långt bort som i huvudstaden Mexiko City, där byggnader skakade och människor rapporteras ha flytt ut på gatorna. Antalet omkomna i den mexikanska jordbävningen stiger till fem. Tre av dödsfallen inträffade i staden San Cristóbal de las Casas, i delstaten Chiapas, där en byggnad kollapsade, rapporterar den mexikanska tidningen El Universal. Bland offren finns också två barn som omkommit i delstaten Tabasco, rapporterar nyhetsbyrån AP.

– Det är en allvarlig jordbävning, helt klart. Den är oerhört stor och har därmed potential att vålla allvarliga skador, säger Reynir Bödvarsson, seismolog vid Uppsala universitet.

Jordskalvet inträffade utanför Mexikos sydvästra kust.

Foto: USGS Bild 1 av 3

Mexiko city.

Foto: Rebecca Blackwell/AP Bild 2 av 3
Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X