Kraftfull zoom imponerar

Ny styrspak och kraftfull zoom gör Panasonics digitala videokamera NV-GS35 till ett bra alternativ.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det första som märks är den helt nya navigationsstyrspaken (fanns inte på förra årets modell GS15). Den sitter väl placerad på kamerans baksida, bredvid den ergonomiskt utformade inspelningsknappen. Båda känns behagliga och reagerar bra när man rör på tummen.
Styrspaken ger direkt tillgång till funktioner som toning, slutartid, vitbalans, motljuskontroll, hudtoner och mörkerkontroll. Den används även i uppspelningsläge.

Tyvärr kräver åtkomsten av vissa inställningar att man gräver sig genom det lite krångliga menysystemet och det är inte alltid självklart vad ikonerna i sökaren egentligen betyder.
Det finns även andra detaljer som Panasonic kunde ha löst på ett bättre sätt. Exempelvis är batteriet placerat precis under sökaren. Resultatet blir att batteriet sitter irriterande nära kinden när man filmar. Det går att dra ut sökaren, och det hjälper lite, men tyvärr går den inte att vinkla i höjdled.
Det gör det däremot med den 2,5 tum stora lcd-skärmen som ger en bra bild av det man filmar.
Enda gången
det kan bli lite problematiskt att se är när det är stark solljus ute. Att den vänder bilden automatiskt när man vrider den 180 grader underlättar om man vill filma sig själv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons