Annons

Sweeney ToddBlodtörstig barberare får liv med orkesterkraft

Markus Virta och ensemblen i ”Sweeney Todd”.
Markus Virta och ensemblen i ”Sweeney Todd”. Foto: Per Eriksson

Den hämndlystne barberaren får liv på Dalateatern. Ensemblen har fina artister som förenar skådespeleri och sång och hela härliga Dalasinfoniettan finns på plats.

Publicerad

Med perfekt tajming har Dalateatern prickat in ”Sweeney Todd” till 40-årsminnet av urpremiären. Stephen Sondheims musikal om den blodtörstige barberaren på Fleet Street hade sin första föreställning på Broadway den 1 mars 1979 och blev omedelbart en stor succé. Sedan dess har den spelats ett antal gånger även i Sverige, senast på Stadsteatern i Stockholm för några år sedan med Peter Jöback som den hämndlystne huvudpersonen.

Den här gången är det ett samarbete mellan Dalateatern och Musik i Dalarna, vilket innebär att hela härliga Dalasinfoniettan finns på plats. Det är inte var dag man får uppleva en musikal med så mycket orkesterkraft – plus kör på över 20 personer. Scenen är ett jättelikt godsmagasin vid järnvägsstationen i Falun, som påminner om en ekande katedral. Det storslagna bildar en passande inramning för detta stycke som på många sätt liknar en tragisk opera, där alla dör på slutet utom det unga kärleksparet.

Susanne Hellström och Jan Åström i ”Sweeney Todd”.

Foto: Per Eriksson Bild 1 av 2

Markus Virta, Kim Bergkvist och kören.

Foto: Per Eriksson Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons