X
Annons
X

Köttursprung ska redovisas på restaurang

Regeringen vill att ursprungsland för kött och fisk redovisas på restauranger och i storkök. Nu ska Livsmedelsverket utreda vad som krävs för att EU-kommissionen ska godkänna en sådan obligatorisk märkning.

– Vinsten är att vi får bättre informerade konsumenter som kan agera efter vad man tycker är rätt och riktigt, säger konsumentminister Per Bolund (MP).

Köttprodukter är i dag ursprungsmärkta i butiker, men det finns ingen liknande regel för restaurangkött.

Per Bolund har tillsammans med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) tidigare uppmanat restaurangbranschen att frivilligt redovisa ursprung på sitt kött, en uppmaning som branschorganisationen Visita ställt sig bakom. Men intresset har varit svalt. Därför vill regeringen nu införa ett obligatoriskt krav på restauranger och storkök att tydligt redovisa ursprungsland för kött och fisk.

I dag är det endast köttprodukter i butik som måste ursprungsmärkas. Arkivbild.

Foto: Leif R Jansson / TT Bild 1 av 2

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) vill införa en obligatorisk ursprungsmärkning av kött på restauranger och i storkök. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X