Kosmisk studio blir syntcentrum

Ett kosmiskt paradis, ett museum, planetarium, experimentverkstad och turistcentrum inrymt i ett stort inglasat rymdskepp. Så lyder planerna för tomten till musikskaparen och mångkonstnären Ralph Lundstens chockrosa villa Frankenburg. I går presenterade Nacka kommun de ”spejsade” planerna på Ralph Lundstens Universe.

Under strecket
Publicerad
Annons

Han är inte särskilt blygsam av sig - och varför skulle han vara det? Ralph Lundsten tillhör den svenska musikexportens största ikoner, en 68-årig nyskapare som producerade sin första elektroniska musik i mitten av 1960-talet. Sedan dess har han skapat över 600 verk främst på synt och olika tekniska specialapparater. Han har gett ut över 100 skivor och en rik samling konstverk och filmer. Den mest spelade melodin är sannolikt natursymfonin nummer 4 som spelats fler än 6 400 000 gånger som signaturmelodi till Sveriges radios utlandssändningar.

Sedan 1970 bor han i det rosa sagoslottet Frankenburg vid Skurusundet som även inrymmer hans studio- Andromeda - med bland annat världens äldsta synthesizer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons