Annons
X
Annons
X

Körsvennen: Sveriges Radio på ryska

Körsvennen

Sveriges Radio stänger sin ryska redaktion och slutar med program till rysktalande utomlands. Det är synd i tider när oberoende redaktioner är en bristvara i Ryssland.

Mycket annat råder det också brist på i vårt östra ”broderland”. Det kunde man höra i lördagens Sveriges Radio, i programmet Konflikt. Enligt programledaren Kajsa Boglind skulle det handla om hur ”vanliga människor” har det i Putinland.

En medverkande skulle vara ”vanlig”, en Oleg Mesjuev, som presenterades som ryss boende i Sverige. Hans bild av den ekonomiska krisen var positiv. Folk klagar inte, pensionerna har ökat, man klarar sig alltid; det var något med brödbitar.

Annons
X

Och nej, inget var Putins fel. Allt är den ”liberala” regeringen Medvedevs fel och ”beror på sanktionerna från väst”.

Dessbättre balanserades detta av en korrespondent som visste att berätta om en verklighet där industriarbetare inte fått lön på ett halvår, småföretagare drabbas av olagliga rivningar och låntagare som inte kan behålla sina lägenheter. 30 procent av affärslokalerna i Moskva står tomma.

Sanningen finns sällan ”mittemellan”. Som Peter Pomerantsev har formulerat det i Desinformationslagens första sats: Inget är sant och allt är möjligt.

Stäng

POLITISKA CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – Tove Lifvendahls kommentarer direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Men kunde inte SR ha berättat för lyssnarna att Mesjuev är en känd ”sputnik”, Donbass-aktivist och grundare av ”Antieuromajdan”-rörelsen mot Ukrainas befrielse?

  Som ren konsumentupplysning, alltså.

  KÖRSVENNEN

  Oleg Mezjuev

  se.sputniknews.com

  Oleg Mezjuevs svenska ”antieuromajdan”

  mezjuev.wordpress.com
  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X