Annons

Körsvennen: Nya S är inte som de gamla

Ebba Grön och Dag Vag i Eriksdalhallen i Stockholm 1980. Thåström och Gurra från Ebba Grön tillsammans med Stig Vig och Zilverzurfarn från Dag Vag öser loss med "Staten och kapitalet".
Ebba Grön och Dag Vag i Eriksdalhallen i Stockholm 1980. Thåström och Gurra från Ebba Grön tillsammans med Stig Vig och Zilverzurfarn från Dag Vag öser loss med "Staten och kapitalet". Foto: Rolf Höjer/SvD/TT / SvD
Publicerad

De nya socialdemokraterna är verkligen något annat än de gamla. De gamla var tryggt förankrade i förståelsen av vad som skapade välstånd; staten och kapitalet visste bättre än att försöka knuffa varandra ur båten.
Sveriges största företag har byggts med uttryckt gillande från Rörelsen; emedan den sistnämnda ödmjukt begripit att den förstnämnda möjliggjort både välfärd och politikerarvoden. Men det tycks vara något annat med Nya S.

Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson lät häromdagen deklarera sin näringspolitiska hållning (AB 27/10): ”Privata företag har inga intressen av att bygga nytt eller investera långsiktigt.”

Annons
Annons
Annons
Annons