Välkommen till SvD:s korsord

Roligt och utmanande – lös Sveriges klurigaste korsord var du än är. SvD:s korsord är exklusivt för dig som prenumererar på SvD digital premium eller är papperstidningsprenumerant. Nu hittar du också Ordjakten och Binero bland våra minipussel. Och missa inte arkivet där de tre senaste veckornas utbud finns tillgängligt. Välj din utmaning och börja hjärngympan!

Läs mer i Frågor och svar.

Frågor och svar

Kan jag lösa korsord i viken digital miljö som helst?
Ja, du kan använda datorn, läsplattan eller mobilen. Självklart också SvD:s app. Tänk på att lösningen sparas lokalt så du kan inte börja lösa ett korsord på en enhet och fortsätta på en annan.

Kan jag ta en paus i lösandet?
Absolut. Du kan pausa och fortsätta när du vill, så länge du inte rensar webbläsaren från cookies.

Hur gör jag om jag vill tävla?
Precis som tidigare. Klicka på knappen Tävla i anslutning till korsordet. Alla Dagskryssen samt Kors&tvärs, Lördagskrysset och Profilen är öppna för tävling. Du har en vecka på dig att skicka in lösningen.

Varför leder appen SvD Korsord mig till den gamla korsordssidan?
Appen utvecklas inte längre och går inte att uppdatera. De nya korsorden finns här på svd.se/korsord. Du kan skapa en egen genväg för att enkelt nå korsorden till exempel från en läsplatta.

Får du inte upp tangentbordet när du ska lösa korsorden på läsplattan eller mobilen?
Gå till menyn i det övre högra hörnet på webbläsaren. Det kan vara så att din webbläsare är satt till ”desktop mode”, alltså att webbläsaren tror att den jobbar från en dator. Den ska stå på ”tablet mode”.

Välkommen att tycka till om våra korsord. Maila kryss@svd.se