X
Annons
X

Korruption hinder för Walmarts expansion i Indien

Walmarts framfart i Indien går inte som företaget tänkt sig. Målsättningen att bli landets främsta detaljhandelskedja år 2015 har stött på patrull. Den främsta orsaken är misstankar om korruption, skriver The Wall Street Journal.

Världens största varuhuskedja planerade för 22 nya butiker förra året. Men bara fem butiker såg dagens ljus. En orsak sägs vara Indiens komplicerade regelverk som drabbar den som vill etablera eller utveckla kommersiella fastigheter och butiker. Men framförallt ska Walmarts kräftgång bero på korruptionsmisstankar, enligt tidningen.

Sedan tidigare är det känt att Walmarts största dotterbolag utanför USA, Wal-Mart de México, betalat stora pengar i mutor bland annat för att snabbare få byggnadstillstånd för sina varuhus och skynda på företagets expansion i landet. I höstas avslöjade företaget att det pågår en undersökning kring huruvida Walmart brutit mot antimutlagstiftningen U.S. Foreign Corrupt Practices Act även i Indien och andra länder. Lagen förbjuder amerikanska företag från att betala mutor till utländska tjänstemän.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X