Ledare

Jesper Sandström:Korrelation är inte kausalitet, Tegnell

Tegnell håller inte med.
Tegnell håller inte med. Foto: Brian Stark/AP

Om Sveriges avvikande val görs på god grund, då måste denna grund kunna kommuniceras på ett tydligt sätt som förklarar motargument och osäkerhetsfaktorer, och varför man väljer att bortse från dem.

Under strecket
Publicerad
Annons

Statsvetaren Nicholas Aylott beskriver, när han intervjuas i fPlus, den svenska coronadebatten som präglad av vänsternationalism, där interna kritiker stämplas som suspekta eftersom de riskerar att skada nationens intressen. Och visst har det funnits märkliga beteenden bland dem som försvarar den unika svenska coronastrategin.

Man har gärna misstänkliggjort sådana som tycker annorlunda.
I Örnsköldsviks Allehanda sade exempelvis Stefan Löfven att den svenska strategin ”bygger på forskning” och att han därför vet att vi gör rätt, ett mantra som han återkommit till. Ett sådant påstående innebär indirekt att länder som agerar annorlunda, inte har byggt sin strategi på forskning och vetenskap, utan mest chansat och hittat på. Aftonbladets politiska chefredaktör valde kort och gott att kalla forskare som inte håller med Folkhälsomyndighetens experter för ”alternativa” i ett Twitterinlägg (13/6).

Annons
Annons
Annons