Annons

”Korkat och arrogant – varför inte följa receptet?”

Jonas Cramby är skribent och kokboksförfattare. I september släpper han kokböckerna Kinamat varje dag och Vegetarisk kinamat varje dag.
Jonas Cramby är skribent och kokboksförfattare. I september släpper han kokböckerna Kinamat varje dag och Vegetarisk kinamat varje dag. Foto: Fredrik Skogkvist

Skribenten Jonas Cramby om New York-pizza, barngröt med äpplesmak och vad han lagar när en Michelinkock kommer på middag.

Under strecket
Publicerad

Hotpot serveras på en restaurang i kinesiska Chengdu.

Foto: Imaginechina/Sipa USA

1. Vilken stockholmskrog besöker du oftast?

– Som krogskribent kan jag inte unna mig lyxen av att ha ett stamställe. Men under coronan har jag köpt mycket hämtpizza från 800 grader på Södermalm. Deras krispiga New York-pizza funkar perfekt att återuppvärma i ugnen.

Annons
Annons
Annons
Annons