Annons

Köpte kändisens jänkare – blev inte som tänkt

Eva Carmine Hedbergs Cutlass Supreme var den tredje generationen (1973–77) av GM:s klassiska mellanklassbil. 1974 svarade den för 43 procent av Oldsmobiles försäljning i efterdyningarna av oljekrisen.
Eva Carmine Hedbergs Cutlass Supreme var den tredje generationen (1973–77) av GM:s klassiska mellanklassbil. 1974 svarade den för 43 procent av Oldsmobiles försäljning i efterdyningarna av oljekrisen. Foto: Privat
Under strecket
Publicerad

SvD-läsaren Eva Carmine Hedberg mejlade och undrade: Varför hittar vi inga amerikanare under denna vinjett? Är de kanske inte tillräckligt gamla? Nu publicerar vi en bild på hennes egen Oldsmobile Cutlass Supreme – en av USA:s mest populära 70-talsbilar.

"Året är 1982, vi är nygifta, har köpt en hundvalp och en turkos Oldsmobile Cutlass Supreme, 1974 års modell med vit hardtop, vit skinnklädsel och soffa fram. Som ytterligare grädde på moset har skönheten ägts av Björn Borg. Allt skall nu visas upp för släkten i Bromma. Men det blir inte alltid som man tänkt; jycken skrämmer slag på brorsbarnet, svägerskan försöker trösta och brodern vill inte vara med på bild. Han önskar dessutom att bilen var en mer ståndsmässig BMW istället för den turkosa raggarbil som blockerar hans gata."

Annons
Annons
Annons