X
Annons
X

Köpte för liten villa och fick pengar tillbaka

Efter flytten till villan upptäckte köparna att den var 27 kvadratmeter mindre än vad som framgick av köpehandlingarna. De stämde säljarna och fick ett prisavdrag på 300 000 kronor i tingsrätten. Men hovrätten sänkte rabatten till hälften och tycker att husets standard och läge spelar in.

Det var i oktober 2004 paret köpte en fastighet i skånska Kävlinge för 1,4 miljoner kronor, skriver den juridiska bevakningstjänsten Pointlex. Efter inflyttning upptäckte de att fastigheten bara var 93 kvadrat istället för 120, som det stod i dokumenten. Köparna stämde säljarna och ansåg att de borde få ett prisavdrag. Men säljarna tyckte att storleken saknade betydelse.

I stället tyckte de att standard, storleken på tomten och att prisläget för en fastighet med ungefär samma yta i område såldes för samma summa, spelade in. Tingsrätten gav dock köparna rätt som fick 300 000 kronor i prisavdrag. I sin dom tog tingsrätten hänsyn till det värderingsintyg och beskrivningen av en fastighetsmäklare om hur värderingen hade gått till och som visade att boytan påverkade priset, som köparna lämnade in.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X