Annons

Köplusten ökar i Rosenbad

Under strecket
Publicerad

Anders L Johansson lämnar posten som generaldirektör för Ams. I SCB:s stora undersökning av partisympatier leder Alliansen över regeringen och dess stödpartier. Det ena har väl inte direkt med det andra att göra. Men det är kanske lite som i en film av Quentin Tarantino. Först får man intrycket att allt är en enda röra, men sedan visar det sig att händelserna griper in i varandra på något sätt.
Själv säger Johansson att det ”ganska oväntat” dök upp en verksamhet på Statskontoret som intresserar honom väldigt mycket och som regeringen tycker passar bra för just honom (Ekot 16/6). Oavsett vad som ligger bakom när chefen för Ams hastigt byter jobb påminns vi om att arbetslösheten sannolikt är regeringens största utmaning inför valåret.

I SCB:s undersökning samlar Alliansen omkring 50 procent av sympatierna, att jämföra med regeringsblockets 46. Det är ett ganska skapligt försprång. När Alliansen drar ifrån på det viset måste socialdemokraterna känna ett akut behov av att gå på offensiven. Eller
åtminstone av att göra något som skulle kunna bryta trenden.

Annons
Annons
Annons