Annons
X
Annons
X

Köpläge i B & B Tools – men sälj Com Hem

Denna vecka ser analysföretaget Investtech på två köpkandidater, där det blivit en övervikt av optimistiska investerare, och två säljkandidater där en kommande svag utveckling indikeras. Här finns industrigrossisten B & B Tools, konsultbolaget Know IT, fästelementbolaget Bulten och telekomoperatören Com Hem Holding.

Aktier: Köp- och säljråd

B & B Tools har brutit en fallande trendkanal och genererat en köpsignal från en rektangelformation efter brottet upp genom ett tidigare motstånd vid 128 kronor. Formationen signalerar i första hand fortsatt uppgång till 151 kronor samt att aktien kan komma att inleda en stigande trend. Signalen stärks av positiv volymutveckling och ett starkt momentum.

Det finns motstånd vid 138 kronor vilket indikerar att det finns säljare på denna nivå vilket kan ge en reaktion ned. Ett brott upp genom motståndet kommer däremot signalera att dessa säljare är borta vilket ger en stor uppsida i aktien.

Insiderhandeln är positiv, efter fyra köp som registrerats i december i fjol, vilket stärker aktien.

Annons
X

Investtechs rekommendation: Köp.

Knowit ligger i en stigande trend på medellång sikt vilket signalerar att optimismen bland investerarna är ökande och fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aktien har stigit på hög volym och forcerat tidigare motstånd vid 57–57,60 kronor och med det genererat en köpsignal från en rektangelformation. Köpsignaler från rektangelformationer signalerar att det blivit en övervikt av positiva investerare och är historiskt en god indikator om fortsatt positiv utveckling, speciellt då de genererats innanför en stigande trend.

Investtechs rekommendation: Köp.

Bulten ligger i en fallande trend på medellång sikt vilket signalerar att pessimismen är ökande och att investerare stadigt går ned i pris för att sälja aktien. Fortsatt svag utveckling indikeras.

Aktien har brutit ett tidigare stöd vid 70 kronor, där det nu finns motstånd, och det saknas stödnivåer på medellång sikt vilket ger en stor nedsida i aktien. Brottet stärks av hög volym och ett svagt momentum.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Com Hem Holding har haft en närmast horisontell utveckling under det senaste året. Efter en nedgång på hög volym under början av februari har kursen nu fått en rekyl upp från stödet vid 65,40 kronor. I kontrast till nedgången har rekylen skett på låg volym. Denna typ av samband mellan volym- kontra kurstutveckling är ett svaghetstecken som signalerar en ökande osäkerhet bland innehavarna av aktien som inte är bekväma med att behålla aktien på fallande kurser. Samtidigt är köparna passiva och vilket signalerar att dessa räknar med att kunna köpa aktiern till lägre kurser vid ett senare tillfälle.

Det finns motstånd strax över dagens kurs vid 77 kronor vilket signalerar att det finns säljare på dessa nivåer som kan lockas av att ta ut kortsiktiga vinster från den senaste uppgången. Dagens kurs kan därför vara en god utgångskurs.

Insiderhandeln är negativ efter försäljningar i december och februari. Det signalerar att insynspersoner tror på en kommande svag utveckling baserat på fundamentala orsaker.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Investtechs rekommendationer ges på 1–6 månaders sikt.

Annons
Bild 1 av 4
Bild 2 av 4
Bild 3 av 4
Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X