Annons

Ling LongKopierat koncept räcker inte hela vägen

Story hotels restaurang på Riddargatan har bytt koncept tre gånger på sex år.
Story hotels restaurang på Riddargatan har bytt koncept tre gånger på sex år. Foto: Tomas Oneborg

Story hotels restaurang är en historia i sig. Lite sena på bollen har de under åren ändrat inriktning ofta. Nu är det asiatiskt med nordiska råvaror som gäller. Men inredningen är hyggligt intakt.

Publicerad

När vi skrev om Story hotels restaurang första gången 2009 konstaterade vi att de var bland de första i stan med att ta industrikonceptet fullt ut på ett lyckat sätt. Sedan dess har många andra ställen fyllt den kvoten. Men uppenbarligen är det just lokalen som funkat bäst. Medan köket gjort tvära lappkast under ny ledning två gånger sedan starten för sex år sedan har man nöjt sig med smärre förändringar av inredningen.

Första konceptet var mellanrätter med Paris och New York som inspirationskällor. Vid det andra bytet av inriktning valde man en relativt vanlig meny med nordisk inriktning och gedigna råvaror. Nu heter restaurangen Ling long och man är åter tillbaka med mellanrätter och följer trendvindarna mot en asiatisk blandning. Men på nordiska råvaror. Har vi hört det förr? Ja, och det är just det som är grejen med Storys koncept. De känns inte egna utan mer som kopior av andra. Nivån på denna variant är helt okej. Rätterna är goda. Men på intet sätt unika. Och fvi konstaterar åter igen att Shibumi fortfarande är ohotad som matupplevelse i genren.

Men inredningen i industristil är den samma.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2

Smakerna är asiatiska men råvarorna är nordiska.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons