”Köp när det stormar mest”

Den vanligaste orsaken till att aktier är undervärderade är aktiemarknadens rädsla för dåliga nyheter. De bästa köplägena kommer när det stormar som värst kring ett företag, säger Katrina Dudley, fondförvaltare på fondjätten Franklin Templeton.

Under strecket
Publicerad
Katrina Dudley om den europeiska aktiemarknaden: 

– Det har varit lätt att göra vinster på aktier det senaste året. Börsuppgången har till stor del varit en justering av vinstmultiplarna och här ligger Europa nu i princip nivå med USA. Vad vi ännu inte har sett bland de europeiska börsbolagen är någon större vinsttillväxt men de europeiska bolagen är generellt sett i bra skick och vi tror samtidigt att den makroekonomiska miljön kommer att se bättre ut än vad många investerare räknar med.

Katrina Dudley om den europeiska aktiemarknaden: – Det har varit lätt att göra vinster på aktier det senaste året. Börsuppgången har till stor del varit en justering av vinstmultiplarna och här ligger Europa nu i princip nivå med USA. Vad vi ännu inte har sett bland de europeiska börsbolagen är någon större vinsttillväxt men de europeiska bolagen är generellt sett i bra skick och vi tror samtidigt att den makroekonomiska miljön kommer att se bättre ut än vad många investerare räknar med.

Foto: TOMAS ONEBORG/SVD. /SVD.
Annons

Katrina Dudley är en av tiotusentals fondförvaltare världen över med uppdrag att hitta undervärderade aktier som ska ge fondspararna hög avkastning. Alla har sin egen strategi och i Dudleys fall handlar det om att investera i problemtyngda företag när de ligger nära botten och att sedan vara aktiv i förändringsarbetet.

Med en liknelse tydliggör hon skillnaden mellan de företag hon letar efter och hur en tillväxtorienterad investerare agerar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons