Foto: Alessio Mamo/Eyevine/TT / TT NYHETSBYRÅN
Resa

Köp drömhus i Italien – för bara tio kronor

Drömmer du om ett semesterhus i Italien? Nu kan drömmen bli sann. I staden Sambuca på Sicilien säljer man nu hus för så lite som en euro styck. Tanken är att locka dit folk och samtidigt ge staden ett ekonomiskt inflöde.

Annons

Det är inte första gången vi läser om hus som reas ut i Italien – men i Sambuca ska köpprocessen vara enklare.

– Till skillnad mot andra städer som gjort samma sak enbart för publicitet, så äger staden alla hus som är till salu för en euro, säger Giuseppe Cacioppo, vice borgmästare i staden, till CNN.

– Vi har inga mellanhänder som ska medla mellan säljare och köpare. Vill du köpa ett hus här så får du det på nolltid.

Men köpet kommer inte utan krav. Den som köper ett av de billiga husen måste bekosta en renovering för minst 15 000 euro, drygt 159 000 kronor. Renoveringen ska ske inom tre år och dessutom krävs en säkerhetsdeposition på cirka 53 000 kronor, som sedan betalas tillbaka när renoveringen står klar.

Men visst kan det vara värt att bekosta en renovering, Sambuca, som har kallats för den praktfulla staden, ser ut över vulkanen Etna och omges av vandringsleder, historiska monument och vingårdar.
– Det här frodiga landskapet är ett paradis på jorden. Vi ligger i ett naturreservalt som är fullt av historia, vackra stränder, skogar och berg. Det är tyst, lugnt och en idyllisk plats att varva ner på, säger Giuseppe Cacioppo.

Intresserad? Maila till case1euro@comune.sambucadisicilia.ag.it.

Foto: Lo Bianco/Fotogramma/Ropi / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Till Toppen