X
Annons
X

”Köp Addtech, Beijer, Concordia, Netent, Nobia och Uflex”

Börsveckan rekommenderar köp för Addtech, Beijer Alma, Concordia, Net Entertainment, Nobia och Uniflex i årets 35:e utgåva. Rådet avvakta ges till Poolia och Svedbergs medan synen på Entraction och Formpipe blir neutral.

Av Direkt

Addtech har lyft sin vinst rejält, tack vare följsam strategi och snabba besparingar. Addtech är ett av de bättre valen bland börsens handelsbolag. Bolaget har en bred kundbas som borgar för stabilitet och har goda chanser till förvärv, med en stark balansräkning i ryggen. Utdelningen bör höjas till minst 5:50 kronor per aktie, från de 5 kronor som varit de senaste två åren. Bra långsiktigt köp med begränsad risk, blir Börsveckans slutsats.

Beijer Almas halvårsrapport imponerade med den fortsatt urstarka utvecklingen för bolagets största rörelse, Lesjöfors. Baserat på orderingång är utsikterna positiva för koncernen, som har en god balansräkning. Efter rapporten har vinstprognoserna justerats upp mot 10 kronor för 2010 och till drygt 11 kronor under 2011, vilket ger p/e-tal på knappt 12 för årets vinst och knappt 11 för nästa år. I och för sig kan man fråga sig hur mycket bättre Beijher Alma, och då särskilt Lesjöfors kan gå. Och Beijers kurs ligger mycket nära vårens årshögsta medan resten av verkstad ligger 7-15 procent under toppnoteringarna för början av året. Men operativt sett är det få bolag som matchar Beijer Alma just nu enligt Börsveckan som inte skulle dra sig för att köpa aktien till 12 gånger vinsten.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X