Koop tar det cool

Svenska duon Koop är bra på att skynda långsamt. I höst kommer deras tredje skiva, den första på fyra år. På lördag spelar de på Roskildefestivalen bland storheter som Kanye West, Bob Dylan och Primal Scream.

Under strecket
Publicerad

Koop, Magnus Zingmark och Oscar Simonsson, mixar jazz och mjuka elektroniska tongångar.

Annons

Vill man verkligen se allt bra på årets Roskildefestival som börjar idag vill det till att man hänger kvar ända till sista stund på söndag. Då framför Roger Waters hela opuset Dark side of the moon, en av världens mest sålda skivor med Waters gamla band Pink Floyd. Just söndagen är ovanligt stjärnspäckad detta år med bland annat Franz Ferdinand, Wolfmother och Goldfrapp. Innan dess bör man ha klämt lite Martha Wainwright, lite Tiga och lite Scissor Sisters för att nämna några.
I startfältet finns också en del svenska akter, bland dem Koop, som består av Oscar Simonsson och Magnus Zingmark. Duon har inte gjort mycket väsen av sig på ett ganska bra tag, men har å andra sidan alltid skyndat långsamt. Sedan debuten med Sons of Koop 1997 har de bara släppt albumet Waltz for Koop. Men deras sublima mix av jazz och mjuka elektroniska tongångar brukar vara värd att vänta på. I slutet av september släpper gruppen nya skivan Koop Islands om allt går väl. SvD bytte några ord med Oscar Simonsson inför Roskildespelningen.

Det är första gången ni spelar på Roskildefestivalen.
– Ja, det känns lite speciellt. Det här är dessutom vår första konsert på två och ett halvt år. Så det är spännande på många sätt.

Annons
Annons
Annons