Konstnärer på grönbete i park

Välkommen i det gröna, hälsar föreningen Konstrukt, som under helgen ordnar konstutställning på gräsmattorna i Drakenbergsparken på Söder, nära Tantolunden och inte långt från Liljeholmsbron. Det är tredje gången i Stockholm för arrangemanget Konst i det gröna.

Under strecket
Publicerad
Annons

Bakom det hela står Hanna Isaksson och Hanna Johansson, bägge med ett förflutet i Luleå, där en liknande utställning har ordnats i 25 års tid. De bägge Hannorna ville göra något liknande här, berättar Isaksson som i vardagslag är projektledare och nu sitter insmord med solkräm under en lönn. Hon hoppas på två dagar med bra väder.
Johansson är konstnär och deltar själv med tre kvadratmeter. Det är så mycket konstnärerna har att bre ut sig på - de hyr ett tre meter långt plank eller motsvarande utrymme på marken. Alla är välkomna, det enda som är förbjudet är människoförnedrande budskap. Samt prislappar. Det går bra att sälja ändå, men försäljningen ska helst inte ta över.

– Jag vill ha en soppa, en blandning av konstnärer. Gärna fler etablerade konstnärer - de brukar bli eld och lågor och tycka att de aldrig har fått så mycket kontakter, säger Hanna Johansson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons