Annons
X
Annons
X

Konstnärer i kö till julsalong

Det är drag under plankorna i Edsviks konsthall i Sollentuna. På knappt två år har utställningslokalen flerfaldigat antalet besökare och just nu är det full rusch med den stora julsalongen. Drygt 300 verk av konstnärer från hela Sverige är med.

Detalj ur Eva Källmans målning En vanlig dag, som visas på Julsalongen.

– Vi fick in kring 600 bidrag och nu ställer vi ut drygt 300 av dem, berättar Ricardo Donoso, intendent för den tidigare problemtyngda konsthallen.
Bland de 150 konstnärer som visas finns namn som Bodil Hedlund, Dorina Mocan och Staffan Tolsén. Traditionell konst blandas med installationer och videoverk.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Vi vill visa något för alla, säger Ricardo Donoso. Vi ställer ut modernt, traditionellt och så vill vi även ta vara på de lokala förmågorna. Det är jätteviktigt att bjuda in det lokala konstlivet.

  Annons
  X

  Framgångarna för Konsthallen har gjort att utställningsytorna ska bli fler. I januari startar ombyggnaden av det intilliggande huset där det blir ytterligare 250 kvadratmeter utställningsyta och dessutom en tvåårig konstskola för den som vill söka vidare till till exempel Konstfack.
  Sollentuna kommun, som inte var helt enig med den tidigare den konsthallsledningen om verksamhetens inriktning, gläds nu åt utvecklingen.

  – Det går bra
  för Konsthallen. Ricardo Donoso ordnar utställningar som drar folk och marknadsför dem. Dessutom får han hit kända namn, som till exempel Lars Lerin nästa år, säger Kjell Lauri, kultur- och fritidschef i Sollentuna.

  11-17, Edsvik konsthall, Landsnoravägen 42, Sollentuna. Julsalongen pågår till och med den 31 december.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X