Konstfull vodka i begränsat antal

Svensk vodka har i decennier varit en Absolut framgångssaga. Idag, när märket inte längre svenskt utan franskt, görs den första produktlanseringen som är speciellt inriktad på den svenska marknaden. Det blev konstnären Fredrik Söderberg som fick i uppdrag att presentera Absolut Svea.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den första konstnären som fick en beställning från Vin & Sprit var annars Andy Warhol. Den kommersiella snilleblixten kläcktes 1985, och sedan dess har en mängd internationellt framstående konstnärer som Keith Haring, men även svenska som Dan Wolgers och David bidragit till en konstsamling på över 800 objekt. När Absolut såldes till Pernod Ricard blev samlingen kvar i svensk ägo och kommer att få en plats när nya Vin- & Sprithistoriska museet invigs på Djurgården nästa år.

Fredrik Söderbergs uppdrag var att tolka ”svenskheten”. Flaskans fram- och baksida visar sommar- och vintersolståndet som ramas in av Midgårdsormen.

Absolut Svea har smaksatts med äpple och ingefära och för att vara en smaksatt vodka är resultatet ovanligt lyckat. Smaken är djup och fyllig och känns riktigt naturlig. Det innebär att Absolut Vodka inte bara duger som drinkbas utan absolut kan avnjutas som den är med en isbit eller bara en skvätt ginger ale.

Absolut Svea finns på Systembolaget den 15 maj och priset är satt till 245 svenska riksdaler.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons