Konsten att reformera ett land

Foto: Patrik Österberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 22 juli. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras hur man gör verklighet av sina idéer. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras hur man gör verklighet av sina idéer. 

Det är en sak att driva en viss linje i ett ungdomsförbund, från en tankesmedja eller i en intresseorganisation, och en helt annan att få igenom den idéen i riksdagen och dessutom att göra det utan att sitt parti tappar en massa röster på vägen. 

hur gör man egentligen? En hel industri har byggts upp för att svara på frågan – PR-konsulter som flockas kring politikerna i Almedalen. Men det är inte alltid som PR-konsulter har den erfarenhet som krävs av det praktiska arbetet inifrån för att verkligen kunna guida rätt.

Ledarsidans Lydia Wålsten diskuterar med Irene Wennemo, till vardags generaldirektör på Medlingsinstitutet, men med i Ledarredaktionen i egenskap av författare till boken "Politik på riktigt" som försöker ge svaret på den här frågan utifrån en lång erfarenhet som politisk tjänsteman hos Socialdemokraterna, Benjamin Dousa, tillträdande vd på tankesmedjan Timbro, som själv har skapat politisk förändring inom Moderaterna som ordförande för MUF och Erik Lakomaa, forskare i ekonomisk historia som också varit politisk konsult.

Ledarredaktionen on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons