Konsten att komma till Maldiverna

Under strecket
Publicerad
Annons

Hej igen, alla vänliga och upprörda läsare. Börje vet jag inte vad jag ska svara, utom att Nissan inte bjöd på middag för att jag skulle skriva om X-Trail (det blev tre veckor på Maldiverna som vanligt). Levi tycker det mesta är trams jag håller på med, och det är väl svårt att förneka, men att jag skulle påminna om det sittande regeringspartiet förnekar jag bestämt. Inte vill jag ”tvinga på” bilägarna i Sverige min uppfattning om registreringsskyltar, det skulle möjligen det ovannämnda partiet kunna. Han föreslår att jag ska föreslå en frivillig dekal för bakrutan istället, och det är härmed framfört.

De folkliga historierna om de nedlagda länsbokstäverna låter sig emellertid inte hindras.
Wille och Hans påminner om dalmasen som var mer än lovligt masig att komma iväg så att en stockholmare bakom skrek ”Flytta på ditt dj-a W-skjul” varvid masen replikerade ”Ska du säga, ditt A-skjul”.
Och Anita och Jan Mossberg mejlar en variant av den stockholmska förföljelsen av BD-skyltade bilar. Här befinner vi oss
i korsningen Kungsgatan-Vasagatan, föraren kommer inte iväg genast vid grönt ljus, så en springschas (ett dåtida cykelbud) sticker in huvudet och undrar ”Väntar du på norrsken?” följt av ett par extra stödord.

Annons
Annons
Annons