Annons

E&GAtt fisk direkt ur burken är godast säger en del

Restaurang E&G.
Restaurang E&G. Foto: Tomas Oneborg

Det är inte för maten vi lär återvända till restaurang E&G – för den smakar ärligt talat inte så mycket. Men personal, viner och stämning borde locka i alla fall grannarna i kvarteret.

Publicerad

Det finns vissa restauranger man bara vill tycka om. Där allt känns rätt redan när man kliver in och det ska mycket till för att man inte ska gå hem med ett saligt leende på läpparna. E&G är en sådan restaurang.

Lokalen är stilren och avskalad, men utan att kännas kall. Kanske är det väggen med hyllor fyllda med vinflaskor som skapar den känslan. E&G ligger lite undanskymt på Birger Jarlsgatan nästan ända vid Roslagstull. Trevliga kvarter, men inte en del av Stockholm där hungriga matgäster råkar släntra förbi om de inte bor i krokarna. En kvarterskrog alltså, och visst känns det familjärt redan från start.

Blek kål.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons