X
Annons
X
Fördjupning

”Konservatismen har tagits över av socialdemokratin”

I Sverige skakar vi hand med varandra, talar svenska, och tigger inte på gatorna – nykonservatismen har gjort sitt intåg i svensk politik. Och den som tror att det är en högerrörelse har fel, skriver Moa Berglöf, före detta talskrivare åt Fredrik Reinfeldt.

Illustration Staffan Löwstedt. Foto: TT och IBL
Läs mer om Vart är konservatismen på väg?

Ingen union är mer grundläggande än äktenskapet, eftersom det förkroppsligar idealet om kärlek, trohet, hängivenhet, offer och familj.

När den amerikanska Högsta domstolen gjorde sitt utlåtande om domen i fallet Obergefell versus Hodges sommaren 2015 var det den konservative domaren Anthony Kennedys ord som fick illustrera skälen för att tillåta samkönade äktenskap. Homosexuella ska få gifta sig, de till och med bör gifta sig. Äktenskapet, familjen, trohet; så upprätthåller vi normerna och skyddar samhället från människans inneboende fallenhet för frestelse, menade Kennedy.

Illustration Staffan Löwstedt.

Foto: TT och IBL Bild 1 av 3

Moa Berglöf är före detta talskrivare åt Fredrik Reinfeldt (M).

Foto: Björn Leijon Bild 2 av 3

”I Sverige hälsar man på varandra”, sa Stefan Löfven i april 2016 som en kommentar till att miljöpartisten Yasri Khan, en av kandidaterna till partistyrelsen, vägrat ta kvinnor i hand.

Foto: Anders Ahlgren Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X