Könsdysfori och undflyende politiker

PODD | 9 oktober. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras könsdysfori. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras det avslöjande som SVT:s Uppdrag Granskning kommer med i dag. Det handlar om könsdyfori bland barn och programmet är del två i en serie.

Könsdysfori är känslan att man är född i fel kropp. Ett av skälen till att unga under 18 år behandlas är att de mår psykiskt dåligt och i debatten har en siffra cirkulerat om att 40 procent av alla med könsdysfori har funderat på självmord. Uppdrag Granskning menar nu att den här siffran saknar täckning, trots att den återkommer fem gånger i en statlig utredning som gjordes 2014.

Finns det tillräckligt med stöd för dagens politik? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten tillsammans med Uppdrag Gransknings reporter Carolina Jemsby, skådespelerskan Aleksa Lundberg som är en flitig föreläsare i frågor som rör transsexulitet och som själv gjort en könskorrigerande behandling och barnpsykiatrikern Sven Román, överläkare som igår skrev en debattartikel i Dagens Medicin med titeln: "Stoppa omedelbart all behandling av könsdysfori för barn och unga vuxna”.

Ledarredaktionen on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons