Annons
X
Annons
X

Konkurrenter utmanar Apple på jättemässa

Den årliga Computexmässan är en chans för Microsoft och Google att visa att de har produkter som är starka nog för att bryta Apples dominans på marknaden för surfplattor.

Lite över ett år efter det att Apple lanserade sin surfplatta Ipad har företaget fortfarande en ohotad ställning på marknaden. Under den pågående Computexmässan i Taiwan,väntas resten av branschen presentera sina konkurrerande alternativ till Ipad.

Tidigare har det inte funnits mycket att visa upp i plattväg, men nu gör det det. Och jättemässan Computex är, anser många, den första riktiga chansen företagen har att visa sina nya produkter och presentera sina framtidsplaner för inköpare och investerare.

– Investerare vill veta vilken platta som är det bättre alternativet, vilken som är mest konkurrenskraftig och när konkurrenterna till iPad egentligen kommer att komma igång, säger Angela Hsiang på det taiwanesiska analysföretaget KGI Securities till Bloomberg.

Annons
X

Både Acer och Asustek kommer i veckan att visa upp surfplattor Iconia Tab och Transformer, som båda baseras på Googles Android 3.0.

Också Google kommer också att vara på plats för att presentera företagets framtidsplaner för området surfplattor, och Microsoft har flaggat för att man kommer att visa upp en version av Windows 8 för surfplattor.

På mässan, som är en av världens största, kommer 50 olika modeller av surfplattor att visas upp, enligt arrangörerna.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Enligt analysföretaget IDC stod Apple för 73 procent av marknaden för surfplattor under det sista kvartalet 2011. På andra plats kom elektronikföretaget Samsung.

  Och det är en marknad på stark framväxt. Enligt Toni Sacconaghi, analytiker på Sanford C. Bernstein & Co kommer antalet producerade surfplattor stiga till 215 miljoner stycken 2015, vilket kan jämföras med de 17 miljoner plattor som såldes förra året, enligt Bloomberg.

  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X