"Konflikten om vargen större än någonsin"

En vuxen hanvarg i naturparken Langedrag i Norge. Sverige delar vargpopulation med Norge, men majoriteten av populationen finns i Sverige. Arkivbild.
En vuxen hanvarg i naturparken Langedrag i Norge. Sverige delar vargpopulation med Norge, men majoriteten av populationen finns i Sverige. Arkivbild. Foto: Junge, Heiko

Jägareförbundet beskriver konflikten om vargen som större än någonsin – och oron för att tjuvjakten ska breda ut sig växer.

När företagsledaren Karl Hedin i veckan ställs inför rätta misstänkt för illegal jakt hamnar striden om vårt mest omdiskuterade rovdjur åter i centrum.

Under strecket
Marc Skogelin/TT
Publicerad
Annons

På måndag inleds rättegången mot Karl Hedin, välkänd företagsledare och vargdebattör, som tillsammans med flera andra personer står åtalad för grovt jaktbrott, misstänkt för att ha jagat varg hösten 2018. Han misstänks även för förberedelse till grovt jaktbrott för att ha hanterat giftet karbofuran i syfte att döda varg.

Hedin förnekar brott, och i Facebookgruppen "Vi som stödjer Karl Hedin", med närmare 34 000 medlemmar, går diskussionerna varma. Förutom fallet i sig diskuteras även samhällets, enligt medlemmarnas, misslyckade hantering av vargen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons