Annons

RopespaceVackert när ett rum av rep fångar livets möda

Anna af Sillén de Mesquita och Leandro Zappala i verket ”Ropespace” som är tredje delen i deras triptyk med det kilometerlånga repet.
Anna af Sillén de Mesquita och Leandro Zappala i verket ”Ropespace” som är tredje delen i deras triptyk med det kilometerlånga repet. Foto: Pol Matthé

Av ett kilometerlångt rep och metallstänger skapar duon Quarto ännu en gång ett verk som rymmer skulptural skönhet. Framför allt blir installationen en vacker metafor för mänsklig strävan efter mening.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Duon skapar ett skulpturalt objekt av rep och metall.

Foto: Pol Matthé Bild 1 av 1

Tio år, tusen meter rep och hundra tusen kronor. Så kan man sammanfatta svensk-brasilianska duon Quartos (Anna af Sillén de Mesquita och Leandro Zappala) idoga arbete med sin rep-serie som i år belönas med danskonstens finaste utmärkelse, Birgit Cullberg-stipendiet, instiftat av regeringen 1998 och utdelat av Konstnärsnämnden.

Prisceremonin tajmar urpremiären på ”Ropespace”, avslutande del i triptyken. Men eftersom varje del har tre förgreningar – föreställning, installation och videoverk – fortsätter projektet ett par år till. År 2021 ska hela serien samlas för att knyta ihop arbetet.

Annons
Annons
Annons