Annons

Kompromisslöst The Cure intog Way Out West

Robert Smith och the Cure uppträder på Flamingoscenen under fredagen på Way Out West i Slottsskogen i Göteborg.
Robert Smith och the Cure uppträder på Flamingoscenen under fredagen på Way Out West i Slottsskogen i Göteborg. Foto: Thomas Johansson / TT

The Cure har alltid varit ett band som kallats ”excentriskt”, ganska mycket för att sångaren Robert Smith haft en stil som han bestämt hållit fast vid genom årtionden. När de spelar på Way Out Wests största scen kan man förmoda att majoriteten av publiken inte ens var född när The Cure hade sin storhetstid.

Under strecket
Ann Edliden / TT
Publicerad

Showen de bjuder på kompromissar inte. Det är mörkt, såväl ute som på scenen. Bandet kör sin festivalsetlist på närmare två timmar. Tidigare i år har de spelat på Glastonbury och närmast på Øyafestivalen i Oslo.

Musikaliskt är det ett tajt och proffsigt band kring Robert Smith, som dock själv flera gånger träffar fel i texten, missar som märks tydligt på scenen. Basisten Simon Gallup är tillbaka efter att ha missat bandets spelning i Japan för ett par veckor sedan. Det är han som står för det mesta av rörelserna på scenen, där Robert Smith mest är stilla.

Annons
Annons
Annons