Annons
X
Annons
X

Kompissajt gav 1 700 nya polare

Vill man träffa kärleken finns det en uppsjö av olika dejtingsajter att leta på. Men om man letar nya kompisar och är för stor för sandlådan, vart ska man då ta vägen? Christian Altenius startade en kompissajt och nu har hans bekantskapskrets utökats med 1 700 personer.

Det började som ett enkelt lappsystem. 35-årige Christian Altenius hade flyttat hem till Malmö efter några år i exil i Stockholm och upptäckte snabbt att alla gamla kompisar flyttat därifrån.

– Jag satte upp lappar på stan och annonserade efter folk att umgås med. En av de som svarade tyckte att vi borde digitalisera processen, som en anslagstavla på nätet så att fler kunde hitta oss. Sen var det i gång, säger Chistian Altenius till SvD.se.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Sajten döptes till Citypolarna.se och fungerar ungefär som en kalender där man skriver in saker man vill göra alternativt svarar på andras initiativ. Medlemsskapet är gratis och sajten drivs av frivilliga som ser till att allt sköts enligt konstens alla regler.

  Annons
  X

  I skrivande stund kan den som har lördagen fri i Malmö gå på tangokurs eller dra till Köpenhamn med ett gäng och se en utställning på Louisiana.

  Bor man i Stockholm kan man haka på ett bowlinggäng och vill man ha kul i Göteborg är det en medlem som är sugen på en barrunda i Linnéstan.

  – I början fanns vi bara i Malmö men nu har det utökats till flera storstäder och i dagsläget är 1 700 personer anslutna.

  Varför startade du sajten?

  – För att jag ville ha kompisar. Ungefär på samma sätt som folk dejtar på nätet. Man slipper det där pinsamma, man letar liksom på lika villkor utan att känna att man är påstridig.

  Men är det inte många som letar efter kärleken även hos er?

  – Det finns säkert dem som gör det, men det är inte syftet. Jag vill att man ska kunna hitta nya kompisar som vuxen, att det inte ska ses som konstigt. Sen är det klart att folk kan komma att bli ihop men det är inte det som är grejen.

  Hur ser könsfördelningen ut?

  – Jag tror att det är fler tjejer, de är inte lika blyga och socialt modigare. Men fler och fler killar börjar ansluta också.

  Hur stämmer man träff? Har ni knappar så man vet vilka det är man ska möta eller typ en ros i kavajslaget?

  – Det kan man ju ha men de flesta brukar lämna ut sina mobilnummer så det inte blir några missförstånd.

  Finns det inte en risk för att sajten drar till sig en massa knäppgökar?

  – Vi har en massa regler som man måste hålla sig till men egentligen tycker man ju att det borde räcka med ”sunt förnuft” . Men hittills har vi inte haft några problem.

  Har du själv hittat några nya kompisar eller är det mest ytliga bekanta?

  – Jag har fått en massa nya kompisar så jag är riktigt nöjd. Det blir nästan komiskt nu när jag ska åka iväg och jobba i Afrika ett tag, det är hur många som helst som jag måste säga hej då till.

  Citypolarna (extern länk) citypolarna.se Träffa nytt folk: Springmiddag med främlingar svd.se Tasteline: Bjud på mingelfest med 12 lyxiga snittar tasteline.com
  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X