X
Annons
X

Unga riskerar rekryteras av extremister

Det förekommer extremism och hatbrott i Göteborgs stad och det finns en risk att ungdomar rekryteras av extrema grupper. Det visar en enkät som Göteborgs Stad genomfört bland representanter för föreningslivet och de kommunala verksamheterna.

Över hälften av dem som svarat ser våldsbejakande extremism som ett hot, knappt var femte har i sin verksamhet stött på personer som sympatiserar med våldsbejakande extremism och lika stor andel säger att det inom den verksamhet där de arbetar finns personer som utsatts för hot och våld med koppling till extrema rörelser.

De aktiva bakom hot och våld är främst islamister och högerextremister. Men vad som överraskade utredarna var den utsträckning i vilket det förekom hot från vänsterextremistiska kretsar.

Zan Jankowski på Göteborgs Stad sociala resursförvaltning presenterade en lägesbild över våldsbejakande extremism i Göteborg.

Foto: Thomas Johansson Bild 1 av 2

Våldsbejakande extremister är ett växande problem i Göteborgs stad. Bland de aktiva finns högerextrema grupperingar. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X