Annons
X
Annons
X

Kommunal mörkar krishjälp

Kommunal vägrar uppge huruvida de anlitar en pr-firma för att hantera krisen inom förbundet. Pressansvarige Jesper Pettersson säger att allt kommer att redovisas i "sinom tid".

Skandalerna i Kommunal
Kommunals avgångna kassör Anders Bergström och ordförande Annelie Nordström i samband med presskonferensen förra veckan.

Kommunals avgångna kassör Anders Bergström och ordförande Annelie Nordström i samband med presskonferensen förra veckan. Foto: Tomas Oneborg

Sedan skandalerna inom Kommunal rullades upp förra veckan har kriserna avlöst varandra på förbundet.

Kassören Anders Bergström lämnade alla sina uppdrag och ordförande Annelie Nordström är starkt ifrågasatt.

Samtidigt flyr medlemmarna facket, 5 000 personer har begärt utträde på några dagar. Det berättade SvD Näringsliv om på måndagen.

Annons
X

SvD Näringsliv erfar att Kommunal har tagit hjälp av en extern pr-byrå för att hantera den kris som uppstått. Men det är inget som fackförbundet vill prata om.

– Vi kommenterar inte hur vi jobbar med krishantering under en pågående kris, säger Jesper Pettersson som är pressansvarig.

Har inte medlemmarna rätt att få veta om ni anlitar en pr-byrå i det här läget?

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Allt kommer att redovisas i sinom tid, säger Jesper Pettersson och påpekar att väldigt många inom förbundet jobbar nu med att hantera krisen.

  Att anlita en pr-konsult eller kommunikationsbyrå kostar en hel del. Exempelvis debiterar byrån Westander ett fast timpris på 2 100 kronor exklusive moms för alla uppdragsgivare, enligt uppgift på deras sajt.

  Men det finns både billigare och dyrare kommunikationslösningar.

  – Det nedre spannet ligger runt 1 500 kronor i timmen, men gäller större löpande uppdrag som sträcker sig över lång tid, säger Carlos Cancino på egna pr-byrån Konsensus.

  Han fortsätter:

  – I det övre spannet kostar det 3 000–4 000 kronor i timmen för uppdrag som är tidsbestämda. Exempelvis kriskommunikation, som det skulle kunna vara fråga om i detta fall, säger Carlos Cancino.

  Kommunals förbundsstyrelse träffas i dag och i morgon för att bland annat gå igenom det som framkommit i granskningen av förbundet. Det handlar bland annat om fackets vidlyftiga representationsnotor och investeringar av medlemmarnas pengar i fiaskoprojekt.

  Kommunals pressavdelning vill inte berätta exakt vilka frågeställningar styrelsen kommer att fatta beslut i. SvD Näringsliv erfar att man bland annat tänker ta upp uppsägningstiden för medlemskapet. Många medlemmar är nämligen upprörda över att uppsägningstiden är tre månader.

  Annons

  Kommunals avgångna kassör Anders Bergström och ordförande Annelie Nordström i samband med presskonferensen förra veckan.

  Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X