Kommer ni att bojkotta Chris Browns konsert?

Under strecket
Publicerad
Sara Martinsson, redaktör på SVT:s musiksajt PSL:  
–PSL bevakar inte konserten hur som helst. Jag uppmuntrar dock diskussion kring hur publicister ska förhålla sig till frågan om mäns våld mot kvinnor. Att Chris Browns målgrupp är ung ger oss ett utökat ansvar hur vi väljer att bevaka. Det är positivt om SvD:s beslut kan bidra till att sprida ljus över frågan.

Sara Martinsson, redaktör på SVT:s musiksajt PSL: –PSL bevakar inte konserten hur som helst. Jag uppmuntrar dock diskussion kring hur publicister ska förhålla sig till frågan om mäns våld mot kvinnor. Att Chris Browns målgrupp är ung ger oss ett utökat ansvar hur vi väljer att bevaka. Det är positivt om SvD:s beslut kan bidra till att sprida ljus över frågan.

Foto: MATTIAS ALM
Kai-Anders Nilsson, nöjeschef på Expressen: 
– Vi kommer att recensera Chris Brown av samma skäl som vi skriver om Charlie Sheen, Roman Polanski eller R Kelly och deras yrkesutövande. Det är vår uppgift inför läsarna och alla med biljett till konserten, och vår uppgift att rapportera och kommentera nyheter kring Chris Browns misshandelsdom.

Kai-Anders Nilsson, nöjeschef på Expressen: – Vi kommer att recensera Chris Brown av samma skäl som vi skriver om Charlie Sheen, Roman Polanski eller R Kelly och deras yrkesutövande. Det är vår uppgift inför läsarna och alla med biljett till konserten, och vår uppgift att rapportera och kommentera nyheter kring Chris Browns misshandelsdom.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Harald Bergius, editionschef på Dagens Nyheter:
– Dagens Nyheter kommer att ha en kritiker på plats. Vi ser det inte som en hyllning eller ett sätt att stödja en artist, utan som ett journalistiskt uppdrag. Det är viktigare att läsarna får veta hur konserten blir, än att de får veta att vi har haft moraliska diskussioner om den.

Harald Bergius, editionschef på Dagens Nyheter: – Dagens Nyheter kommer att ha en kritiker på plats. Vi ser det inte som en hyllning eller ett sätt att stödja en artist, utan som ett journalistiskt uppdrag. Det är viktigare att läsarna får veta hur konserten blir, än att de får veta att vi har haft moraliska diskussioner om den.

Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons