Annons

Night schoolKomisk supertalang körs över av grabbigt manus

Tiffany Haddish slog igenom stort i fjolårets ”Girls trip”.
Tiffany Haddish slog igenom stort i fjolårets ”Girls trip”. Foto: UIP

Komedin ”Night school” innehåller en del kul trams, men är främst en bra idé som aldrig lyfter. Den kvinnliga huvudrollsinnehavaren Tiffany Haddish borde få ett manus som faktiskt gör sig förtjänt av henne.

Publicerad

Fjolårets ”Girls trip” kommer att gå till historien som filmen som gjorde komikern Tiffany Haddish till stjärna – en sprakande supertalang, lika bra på tajming och tonfall som på ren, fysisk komik. Att ”Girls trip”-regissören Malcolm D Lee i nya ”Night school” matchat henne med Kevin Hart är därför på ett sätt logiskt. Båda är storskaliga och särpräglade, samtidigt som båda har precis den där sortens okonstlade touch som krävs för att kunna hantera en yxig komedi av den här typen. Det borde, med andra ord, bli hur kul som helst. I praktiken: nja.

”Night school” handlar om Teddy, en pojkman i 30-årsåldern som inte vågat berätta för sin högpresterande fästmö att han aldrig gick klart high-school. Ljugandet får allt fler och allt mer dyrköpta konsekvenser, och till sist måste Teddy krypa tillbaka till skolbänken för att få ut sin examen, närmare bestämt inom komvuxutbildningen på sin gamla skola.

Tiffany Haddish och Kevin Hart i ”Night school”.

Foto: Eli Ade/UIP Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons