X
Annons
X
Krönika

Aurore Belfrage: Kom igen nu EU – behövs en vision som ger gåshud!

Nej nej nej. Det finns mycket klokt i EU-kommissionens förslag till budget. Men när populism och politikerförakt trendar och Brexit gräver hål i kassan så räcker det inte. Investera mer i digitaliseringen. Påminn om varför vi gick med, ge oss en vision, visa att vi behöver varandra. För miljön, för freden, för handeln för sjutton!

Läs mer om EU:s framtid efter brexit

Sökes: vision som ger gåshud. EU-kommissionen har lagt fram sitt förslag för budgeten 2020-27. Stolt presenterade de en så kallad pragmatisk plan för att tackla framtiden. Och mycket klokt finns i förslaget såsom ökade anslag till forskning och digitalisering samt minskade subventioner till jordbruket.

De facto är budgeten strategin och kommer att sätta EU:s riktning. Brexit innebär ett hål på 10 miljarder om året, populism och politikerförakt trendar, migration, gränskontroller och skilda ekonomiska förutsättningar skapar nationella skiljelinjer. Att ena 27 länder kring unionens styre är en utmaning.

”Man behöver inte tubba på fakta eller sund ekonomisk inställning bara för att man vill ge sina medborgare gåshud”, skriver Aurore Belfrage.

Foto: Alik Keplicz/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X