Kolsyrat rött - en bubblare i sommar

Under strecket
Publicerad
Annons

Ni minns själva hur det var för några somrar sen. Rosévinet gick från bespottad kärringdricka till att bli lika hett som bubblande sololja på en fet tysk turist. Nu är frågan - vilken sorts vin står på tur till upprättelse sommaren 2005? Vad kommer vi att beställa från bartendern för att känna oss aningen trendigare och påhittigare än vad vi gör när vi tar in det där eviga glaset vitt?

Jag röstar på bubblor, men inte champagne, utan lätt kolsyrat - rött. Jag vet, det låter skitäckligt, och motsägelsefullt. Bubbligt vitt gör en uppsluppen och spattig, rött gör en mysig och lugn. Men om ni som jag för några veckor sedan suttit på en uteplats i Piemonte, Italien och fått läppja på ett glas Barbera frizzante, med bara en svag aning av uppfriskande kolsyra så hade ni helt glömt bort de där invändningarna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons