Annons

”Kollaps hotar när de friskaste går till Kry”

När Kry, och snart också Min Doktor, listar de friskaste finns inte längre några pengar att använda i vården till de sjukaste, skriver debattörerna.
När Kry, och snart också Min Doktor, listar de friskaste finns inte längre några pengar att använda i vården till de sjukaste, skriver debattörerna. Foto: Jessica Gow/TT

I snabb takt listar Kry nu Region Stockholms friskare invånare. Det slår mot ekonomin för traditionella vårdcentraler som i längden kommer tvingas till nedskärningar och nedläggningar, skriver debattörer inom primärvården.

Under strecket
Publicerad

När digitala vårdgivare etablerar sig som traditionella vårdcentraler är det viktigt att tänka till. Krys etablering i Region Stockholm visar att det finns risk att vården till de sjukaste blir lidande eftersom ersättningssystem och regelverk inte hängt med i utvecklingen.

Kry har etablerat två vårdcentraler i Stockholm och på bara några veckor har den ena lyckats lista över 10 000 patienter. Normalt tar det flera år för en traditionell vårdcentral att bygga upp en sådan lista.

Annons
Annons
Annons