SvD Perfect Guide
Annons

Kolla in designexpertens favoritbutiker i Paris

Två gånger om året åker designexperten Amelia Widell till Paris för att hämta inspiration från härliga butiker, hotell och människor. Här är hennes favoriter bland stadens inredningsbutiker.

Text: SvD Perfect Guide - 28 september 2017

Caravane
Här hittar du möbler och textilaccessoarer i det finaste linnet. Mättade toner av regnbågens alla färger utgör paletten hos Caravane.
9 rue Jacob, 750 06 Paris
caravane.fr

Annons
Annons

Merci
Avsätt åtminstone en halvdag till detta härliga inredningsvaruhus. Här finns massor av snygga möbler men jag föredrar att hänga på pappersavdelningen eller nere i källaren där det finns en massa smått och gott till köket. Ett tips är också att ta en lunchpaus och äta på någon av varuhusets tre restauranger.
111 Boulevard Beaumarchais
merci-merci.com

Le Monde Sauvage
Vägg i vägg med Merci ligger den här gulliga butiken som jag skulle vilja kalla textilhimlen. Helt plötsligt vill jag fylla mitt hem med gardiner, överkast och kuddar i vackra, mönstrade tyger och bädda min säng med lika många madrasser som prinsessan på ärten!
109 Boulevard Beaumarchais
lemondesauvage.com/fr

Annons
Annons

La Boutique
Här finns en salig blandning av sammet, läder, trä och metaller – med allt från stora matbord till en liten ljusstake.
14 quai de la Megisserie
laboutique-paris.com

A Demain
Hos A Demain hittar vi ett smakfullt urval av begagnade designklassiker från både mode- och inredningsvärlden. Eames, Saaronen och Chanel är bara några av de varumärkena som finns i butiken.
97 rue de Turenne
design-only.com

Peyrieux
Inredaren Jean-Christophe Peyrieux kände att det inte räckte att inreda sitt privata hem, han ville även öppna upp en butik. Här finns väl utvalda möbler och föremål. Butiken är även full av lampor som hans son Alexandre köper och renoverar.
85 rue de Turenne
peyrieux.com/

Annons