Koka långsamt i en Crock-pot

Jag har testat en Crock-pot – och fallit pladask.

Under strecket
Publicerad
CROCK POT
Foto: CROCK POT
Annons
CROCK POT
Foto: CROCK POT
Foto: CROCK POT

Men jag har en rejäl invändning: En sådan här långsamkokande gryta är ytterligare en pryl till köket som kräver sin plats – och som måste stå framme om den ska bli använd. Det andra negativa är att det tar ett tag att greppa hur man ska omvandla sina recept. Och så blir inte färgerna lika fina som i ugn eller på spisen.

Men jag är som sagt ändå övertygad. Vilken hjälp i vardagen! Grytan i stengods står på ett elektriskt ställ som värmer upp grytan. Jag provlagade bland annat kyckling genom att skiva upp lite rotsaker, lägga på en hel kyckling och kryddor och sedan ställa in reglaget på halv effekt, 8 timmar. När tiden gått slogs automatiskt över till varmhållning så att middagen stod klar när det var dags att äta. Resultatet skulle ha vunnit på om tiden hade kortats 30 minuter, men nu vet jag det till nästa gång och inget var sönderkokt och smaken fin.

Grytan kan även användas som en vanlig gryta och diskas i maskin. Den finns i tre storlekar, varav den största har timer och de övriga är manuella. De kostar ca 800–1800 kr och finns bland annat på Järnia.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons