X
Annons
X

Koenigsegg har ljuva problem

Christan von Koenigsegg är en lyckligt lottad bilboss. När andra höga chefer i branschen får ägna mycket tid åt frågor om diesel och brist på elbilar kan han ägna sig åt andra problem.

Som till exempel att hans bilar säljer lite för bra.

Av TT

Lyckligt lottad är förresten en sanning med modifikation. Bilmässan i Genève är fönstret som gäller för alla tillverkare av superbilar och när TT träffar Christian von Koenigsegg har han influensa. Men det är många, både journalister och kunder, som vill ha lite av hans tid. Och han ställer upp.

Berättelsen om den skånska biltillverkaren är väl känd, men det är värt att upprepa att Christian von Koenigsegg inte hade någon som helst erfarenhet av bilbranschen när han i unga år bestämde sig för att bygga de snabbaste bilarna i världen. Nästa år fyller hans bolag 25 år och det är bara att konstatera att målet är nått. Koenigseggs bilar har slagit flera världsrekord, men konkurrensen med främst Volkswagenägda Bugatti är stenhård.

Christian von Koenigsegg.

Bild 1 av 2

Koenigsegg Regera på årets bilmässa i Genève i en färg som bolaget kallar "Swedish blue". Alla Regera är redan bokade och sålda.

Foto: Björn Ewenfeldt/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X