I flera år reagerade grannarna på att män sprang in och ut på salongen på Tulegatan.
I flera år reagerade grannarna på att män sprang in och ut på salongen på Tulegatan. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Koden: ett kors betyder massage, ett streck sex

Män i alla åldrar, till och med gängkriminella, sprang hos massagesalongen. Men först när en polis blev misstänkt drog en insats igång. Till slut hittades avgörande bevis – i Stockholms papperskorgar. SvD har fått en unik inblick hos poliserna som griper poliser.

Uppdaterad
Publicerad

En kväll i slutet av april står en av polisens spanare i kvällssolen i närheten av Jenny Thai Massage och Relax på Tulegatan i Stockholm. I hörsnäckan meddelas att en kvinna lämnar salongen och springer mot Odengatan. Spanaren gör sig beredd och ser snart hur en kvinna med svart jacka, pälskrage och en lila Adidasväska skyndar sig till busshållplatsen.

Spanaren hakar på. Han ser hur kvinnan hoppar av bussen vid Valhallavägen, går in vid entrén till Östra station, tar rulltrapporna upp till tåget, ställer väskan på en bänk, rättar till sina kläder och tittar sig noga omkring. Sedan öppnar hon väskan, tar ut en svart liten plastpåse och trycker ner i en papperskorg. Klockan 20.05 stiger hon på tåget och åker iväg. Spanaren går fram till papperskorgen, fiskar upp plastpåsen och öppnar.