Annons

Kockums siktar på nederländsk order

Gunnar Wieslander, chef för affärsenheten Saab Kockums, har nyligen varit i Nederländerna och visat upp konceptskisser på vad han beskriver som "en helt ny ubåt baserad på beprövade lösningar". Arkivbild.
Gunnar Wieslander, chef för affärsenheten Saab Kockums, har nyligen varit i Nederländerna och visat upp konceptskisser på vad han beskriver som "en helt ny ubåt baserad på beprövade lösningar". Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Saab Kockums skissar på ett framtida ubåtssamarbete med varvet Damen i Nederländerna. Förhoppningen är att få bygga fyra oceangående ubåtar för Nederländernas räkning, rapporterar Blekinge Läns Tidning. Den nederländska ordern som kan vara i sikte är värd drygt 25 miljarder kronor.

"Vi har ett starkt koncept som bygger på att Sverige och Nederländerna är de två nationer som har erfarenhet av att utveckla och bygga stora oceangående konventionella ubåtar", skriver Gunnar Wieslander, chef för Saabs affärsområde Kockums, i mejlsvar till tidningen. Han har nyligen varit i Nederländerna och visat upp konceptskisser på vad han beskriver som "en helt ny ubåt baserad på beprövade lösningar".

Annons
Annons
Annons