NoveKockens mormor skulle knappast göra sådan miss

Att använda mormors recept är inte en säker väg till framgång, det är italienska Nove i Birkastan ett bevis på. Det är synd, för trots överkokt pasta och något grå rätter noterar vi att här finns ambitioner.

Under strecket
Publicerad
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Annons

Att öppna en italiensk restaurang måste vara bland det svåraste man kan göra i Krogstockholm. De flesta gäster har varit i Italien, och har de inte det, så har de ändå en bestämd uppfattning om hur italiensk mat bör smaka.

Och visst hittar vi några bra rätter på restaurang Nove på krogtäta Rörstrandsgatan. Det krävs i och för sig inte så mycket matlagning för att servera en caprese, där skivor av mozzarella varvas med tunna tomatskivor toppat med olivolja och basilika, men buffelmozzarellan vi får på tallriken får oss att uppleva en krämig eufori. Tomaterna känns utvalda med omsorg och rätten ger förhoppningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons