Annons

Pop HouseKockarna värda bättre än detta Abba-helvete

Foto: Tomas Oneborg

Klanderfri service, innovationskraft i köket och fina råvaror – ändå är det något som skaver på Pop House. SvD Krogguiden besöker en restaurang som fastnat i ett musikaliskt limbo vilket tycks skrämma bort gästerna.

Under strecket
Publicerad
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg

Vi sitter längst in i en hyfsat sober träblond krogmiljö. Det går kanske tre minuter sen kommer den: ”Wa-wa-wa-Waterloo”. Hack i häl får vi lyssna på ”Hasta mañana”, så som man kan förvänta sig om man sitter ovanpå ett Abba museum. Soundtracket av miljonfalt sönderspelad stompig schlagerpop av vintagemodell ackompanjerar oss under hela middagen. Den får Radio Vinyls låtmix att framstå som både sofistikerad och varierad i jämförelse, även om ett Abba-fan givetvis kan uppleva det som paradiset.

Men restaurang Pop house är ganska ödsligt vid våra besök, varutav det ena sker en någorlunda ljummen fredagskväll. Då ringlar köerna utanför Gröna Lund långa och Djurgården sjuder – ovanligt i september – av liv. Men Pop House, hotell och restaurang, påminner mest om en lätt bortglömd nattklubb som fastnat i ett musikaliskt limbo av 1970-80-tal. Bortom oss på andra sidan vinkylen en handfull asiatiska turister. Strax till höger om oss ett bord med ett ljudstarkt sällskap från provinsen.

Annons
Annons
Annons
Annons