Annons

Kö till brittiska parker – nu ryter myndigheterna ifrån

Britter på helgpromenad i Wales. Nationalparkerna har rapporterat om så många besökare att det inte går att hålla avstånd.
Britter på helgpromenad i Wales. Nationalparkerna har rapporterat om så många besökare att det inte går att hålla avstånd. Foto: Gareth Everett/TT

Britterna struntade i uppmaningarna att stanna hemma – och gav sig ut i mängder. Därför hårdnade reglerna i landet. I Tyskland kan den som bryter mot reglerna hamna i fängelse. Men från värsta fästet Italien märks äntligen vissa ljusglimtar.

Under strecket
Foto: Gareth Everett/TTBild 1 av 6

Angela Merkel talade på en pressträff på söndagen.

Foto: Michael Kappeler/APBild 2 av 6

En nästan helt tom Park Avenue på Manhattan den 22 mars.

Foto: Ron Adar/APBild 3 av 6

På ett köpcentrum i Aalborg ombeds besökarna att hålla avstånd.

Foto: Henning Bagger/TTBild 4 av 6

Sängar för patienter utplacerade i konferenscentret IFEMA i Madrid.

Foto: Comunidad de Madrid/APBild 5 av 6

Den italienska vårdpersonalen får nu stöttning från omvärlden.

Foto: TTBild 6 av 6

De har kallats för ”Covidiots” i sociala medier. Britter som struntar i regeringens påbud om att hålla sig hemma för att inte sprida coronaviruset och istället ger sig ut i mängder för att njuta av vårsolen.

Flera av de brittiska nationalparkerna har aldrig haft en sådan anstormning av besökare som under den gångna helgen. Någonsin. Det rapporterades om bilköer för att ta sig fram till vandringsleden som leder upp till berget Pen y Fan i södra Wales och i den populära nationalparken Snowdonia i Norra Wales uppger parkförvaltningen att det var så mycket folk, att det var ”omöjligt att hålla det sociala avstånd” som myndigheterna har krävt.

Annons
Annons
Annons